het Theater Festival

Nora Mahammed, nieuwe festivalcoördinator ❤️

do 22 jul 2021

Het TheaterFestival is verheugd de aanstelling van Nora Mahammed aan te kondigen als nieuwe festivalcoördinator.

De 27-jarige Nora Mahammed is programmacoördinator bij het Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren, waar ze ook het Kennisknooppunt coördineert. Tijdens haar opleiding sociaal-cultureel werk kreeg ze de kans stage te lopen bij het Kaaitheater waar ze een Vlaams-Nederlands sociaal-artistiek traject mocht trekken. Daarna combineerde ze haar baan als publiekswerker bij Globe Aroma met een voltijdse master in de Culturele Agogiek. Ze volgde als podiumkunstenfanaat een masterclass kunstkritiek en analyse bij Rekto Verso, Etcetera en Kifkif (i.s.m. Het TheaterFestival), zat 5 jaar in het theaterproject Exit the comfortzone van BRONKS en coördineerde de Brusselse uitwerking van het Muslim/hipster project. Nora is voorzitter van de cultuurraad van de VGC, commissielid bij Literatuur Vlaanderen en zetelt in de Raad van Bestuur van Kunstenpunt, Pilar en Globe Aroma.

Nora werd door de Raad van Bestuur gekozen uit 12 kandidaten met diverse profielen en rijke ervaring. Wat de Raad van Bestuur aantrok, was haar grote liefde voor de podiumkunsten, die ze reeds als kind met de paplepel heeft meegekregen. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Nora een brede kennis van en netwerk in de podiumkunsten en kwam ze in aanraking met verschillende Vlaamse en internationale cultuurinstellingen. De Raad van Bestuur was geïnspireerd door Nora’s kritische geest en haar positionering binnen het diversiteitsdebat. Ze zal zorgen voor continuïteit van het TheaterFestival maar met eigen, vernieuwende accenten. Met Nora ziet de Raad van Bestuur ook verbredings- en verdiepingsmogelijkheden voor het TheaterFestival.

Nora Mahammed: “Ik kijk ernaar uit om Het TheaterFestival Vlaanderen samen met haar trouwe partners deSingel, Kaaitheater en Voo?uit en enkele nieuwe partners verder uit te bouwen. Het TheaterFestival leent zich met haar jurywerking perfect tot meerstemmigheid, dat wordt dan ook een van de lijnen waar we sterk op willen inzetten. ”

Voorzitter Ilse Tack, namens de Raad van Bestuur van het TheaterFestival Vlaanderen: “Wij zijn verheugd dat Nora Het TheaterFestival vervoegt. Nora is een verbindende persoon, brengt altijd een nieuw perspectief en biedt de mogelijkheid om onze werking te verbreden, zodat het TheaterFestival toonaangevend blijft voor de Vlaamse podiumkunsten. Wij bedanken ook Kathleen Treier, de afscheidnemend festivalcoördinator die na 6 jaar TheaterFestival besliste de overstap te maken naar Het Toneelhuis.”

Nora gaat begin september van start, bij de aftrap van het TheaterFestival 2021, het laatste theaterfestival dat door Kathleen Treier gerealiseerd wordt. Samen zullen zij het festival begeleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *