het Theater Festival

Leve het theater en haar toeschouwers

do 25 jun 2020

Het hele jaar door prospecteert de jury theater- en dansvoorstellingen. Midden april kwam de jury van Het TheaterFestival samen voor twee volle zoomdagen juryweekend. Om de podiumkunsten die wél in première zijn (kunnen) gaan (tussen 29 april 2019 en 11 maart 2020) oprecht, integer en behoedzaam te wikken en te wegen. Ze maakten lijstjes, argumenteerden voor, argumenteerden tegen, schrapten, ontschrapten om nadien opnieuw te beginnen.

De fantastische en zéér geëngageerde jury stelde een shortlist samen als juryselectie voor Het TheaterFestival 2020 in Brussel. Zij koos twaalf (muziek)theater-, dans-, familie-, sociaal-artistieke en performancevoorstellingen, waarvan er slechts drie om praktische redenen niet opnieuw kunnen worden opgevoerd. Vandaag delen we deze selectie graag met de wereld, en kan je in het juryrapport lezen waarom het dertigste TheaterFestival met deze voorstellingen de deuren van de theaterzaal weer zal openzwaaien.

De jury van Het TheaterFestival 2020 – Evelyne Coussens, Charlotte De Somviele, Ciska Hoet, Filip Tielens, Pieter T’Jonck, Mia Vaerman en Karel Vanhaesebrouck. Met dank aan Mahdieh Fahimi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.