het Theater Festival

Lara Praat Met U

zo 04 sep 2016

Al acht dagen lang staat Lara voor U paraat aan haar kraam op het middenplein van de Singel. Met een soeplepel in de linkerhand en een deegrol in de andere stort ze zich elke dag op een stapel groenten en verdrinkt ze bijna in de saus. Dat allemaal omdat Lara Kookt Voor U. Maar deze ochtend ging het even anders. Lara Sprak Met Mij. Letterlijk tussen de soep en de patatten. Tussen haar passie door. Als ik haar vraag naar haar favoriete gerecht antwoordt ze dan ook vijf minuten lang. Kort samengevat: Lara Houdt Van Wereldkeuken. – Anke Van Meer

FullSizeRender

Hoe ben je met Lara Kookt Voor U begonnen?

Lara Lambreghts: Het is begonnen als eenmanszaak. Ik bakte taarten voor verschillende koffiezaken en had kleine cateringopdrachten. Omdat er steeds meer vraag was heb ik vennoten gezocht. Intussen zijn we met zes. De naam is dezelfde gebleven omdat ik intussen ook al een klantenbestand had. Een van de moeilijkste dingen bij het opstarten van Lara Kookt Voor U was het bedenken van een naam. Altijd als ik voorbij een zaak loop met een leuke naam, denk ik: ah da’s goed gevonden. Ik vind dat namelijk zelf helemaal niet makkelijk (lacht)!

Je kookt vooral vegetarisch, vanwaar komt die interesse?

Thuis ben ik vegetarisch en macrobiotisch opgegroeid. Ik eet heel weinig vlees en vind dat je vegetarisch ook een volwaardige maaltijd kunt voorschotelen. Het grootste compliment vind ik als mopperaars na een vegetarische maaltijd aan mij komen zeggen dat ze het vlees helemaal niet gemist hebben. Dan is mijn opdracht geslaagd. Ik hecht veel belang aan de ecologische voetafdruk. Daarom proberen we met seizoensproducten en lokale
leveranciers te werken. Wij profileren ons als vegetarische cateraar. Dit idee is er
gekomen omdat ik merkte dat het aanbod aan vegetarische restaurants veel te klein was.

Wat vind je het leukste aan je job?

Ik hou veel van het organisatorische aspect. Bij het runnen van een zaak is koken maar een heel klein deeltje. Ik moet ook veel nadenken over de menu’s, samenzitten met collega’s, plannetjes uitwerken, boodschappen doen, bestellingen maken. Wat koken betreft, vind ik alles leuk. Zeker om meditatief heel veel dezelfde groenten te snijden. Maar ik vind het ook spannend om een nieuw recept uit te proberen.

Hoe vind je het om te koken op het TheaterFestival?

Ik vind het een heel toffe ervaring. Het is leuk dat je direct feedback krijgt. Iedereen passeert je kraampje en je hoort ze dan zeggen hoe lekker ze het vinden. Dat geeft veel voldoening.
De sfeer in deSingel is ook altijd leuk. De mensen zijn zo vriendelijk. Ik kom er gewoon graag.

Wat was het eerste gerecht dat je maakte in je leven?

Als kind maakte ik vaak sushi. Rollen met nuri en rijst: dat deed ik supergraag (lacht)! Spaghetti maak ik ook veel. In een perfecte spaghetti zit voor mij ajuin, look, selder, wortelen en een lekkere tomatensaus.

Waarvoor mogen ze je ’s nachts wakker maken?

Niet eigenlijk. Ze mogen mij niet wakker maken. Ik heb mijn nachtrust wel nodig. Zelfs niet voor eten. In de nacht moet ik slapen (lacht).

Lara Praat Met U

Tags: ,