het Theater Festival
ma di wo do vr za zo
      05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15

Evelyne Coussens

Evelyne Coussens schrijft als freelance cultuurjournalist voor De Morgen en voor verschillende cultuurmedia (Ons Erfdeel, rekto:verso, Etcetera, Theatermaker, Theaterkrant). Ze studeerde klassieke filologie aan de Universiteit Gent en theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Ze is geregeld gastdocent rond cultuurtheorie en kunstkritiek aan verschillende hogescholen en universiteiten.

Ik zit in de jury omdat …

het vele theaterkijken – over de grenzen heen – en de geanimeerde debatten binnen de jury prikkelend voer zijn voor de geest. Je moet op een prettige manier je blik verbreden en komen aanzetten met scherpe argumenten. Een uitdagende oefening.

Een belangwekkende voorstelling is voor mij …

een voorstelling waarvan de impact verder reikt dan de persoonlijke relatie tussen de  voorstelling en de toeschouwer… als ze met andere woorden rimpelingen veroorzaakt tot buiten de theaterzaal. Die ‘rimpelingen’ kunnen te maken hebben met een maatschappelijk statement, maar ze kunnen evengoed op het esthetische vlak liggen – een totaal ongekende vorm bijvoorbeeld, die plots openbaart ‘wat theater allemaal kan zijn’.