het Theater Festival

HET THEATERFESTIVAL ZOEKT TWEE PRODUCTIEBIJEN (V,X,M)

ma 30 jan 2023

 

Heb je een passie voor cultuur én heb je zin om in te springen bij de praktische organisatie van het fijnste festival van Vlaanderen? Kom werken bij Het TheaterFestival en versterk ons productieteam!

Het TheaterFestival is een toonaangevend podiumkunstenfestival dat met zijn presentaties het podiumkunstenseizoen opent met een juryselectie van het meest belangwekkende, maatschappelijk meest relevante en vernieuwende werk uit de podiumkunsten van het voorbije seizoen. Met zijn reflectieprogramma wakkert HTF innovatie, inspiratie en uitwisseling aan bij het brede veld. Het bevestigt en onderzoekt jaarlijks de waarde van de podiumkunsten in zijn tijd. Als nomadisch festival alterneert HTF tussen Brussel, Antwerpen en Gent, dit jaar dalen we neer in Brussel. Ons festivalcentrum is de KVS maar je vindt ons ook in de Kaaistudio’s, Beursschouwburg, BRONKS, Pilar, Zinnema, de Kriekelaar, De Hallen van Schaarbeek en CC De Factorij. 

 

EEN VISIE WAAR JIJ JE MEE ACHTER WILT SCHAREN?

HTF is een nomadisch festival dat alternerend in Antwerpen, Gent en Brussel neerdaalt. Zijn meerstemmig samengestelde jury straalt uit met een deskundige zorgzaamheid gekeken te hebben en weerspiegelt de noden van de verschillende publieken in haar selectie en programma. De HTF-jury kijkt met een bevlogenheid en liefde voor de podiumkunsten, de makers en het landschap in haar veelheid en fluïditeit, gericht op een breed en divers publiek.  Maatschappelijke tendensen die de sector bewegen, maken deel uit van onze evolutie, een evolutie waar we als festival ook toonaangevend in willen zijn.

 Het TheaterFestival biedt met het oog op talentontwikkeling ruimte en een platform voor (ontluikende) makers, voorziet duurzame ontwikkelings- en doorstroomkansen doorheen haar programmatie, reflecties, wedstrijden en verschillende trajecten. Het promoot het podiumkunstenlandschap uit Vlaanderen, Brussel en Nederland -ook in het internationale programmatorencircuit-, biedt erkenning voor het harde werk en waardering aan de verschillende generaties aan makers en werkers die vormgeven aan ons veld. 

 Het is een verbindend festival dat bruggen bouwt tussen steden, mensen, makers en werkers, ook internationaal. Tussen kunstinstellingen, -huizen, (culturele/gemeenschaps-) centra en alternatieve circuits. Tussen perspectieven en percepties. Tussen wat vandaag de staat is, en morgen moet veranderen. Zijn nomadische natuur maakt het tot een goede verbinder, gesprekspartner en observator. Meerstemmigheid en inclusie vormen de basis van zijn (personeels)beleid, jurysamenstelling, programma  en partnerschappen. HTF maakt continu ruimte voor de vertegenwoordiging van verschillende perspectieven en percepties op het podiumkunstenlandschap.

Als stadsgericht festival vloeit het dynamisch, tot in de kieren van de steden waar het zich nestelt, zorgzaam voor wat er leeft en met oog voor participatie en toegankelijkheid. Als duurzaam festival stellen we (ecologische) duurzaamheid voorop in onze omgang met stad, maker, partner, personeel en publiek.

 

A. PRODUCTIEVERANTWOORDELIJKE REFLECTIELUIK & FESTIVALCENTRUM

⅗ vte juni t.e.m. september

 • De productie van het reflectieprogramma te coördineren en nauwlettend op te volgen.
 • Dit houdt o.a. in dat je technische fiches opvraagt en interpreteert. Alsook productiefiches en cateringschema’s opmaakt. 
 • Je werkt mee aan de voorbereidingen van het tekstmateriaal.
 • Je houdt een kort lijntje met de artistieke en technische medewerkers van de betrokken organisaties en deelnemende huizen. 
 • Je ontvangt en begeleidt de sprekers en artiesten.
 • Je bent verantwoordelijk voor 1 van de stagiairs. 
 • Samen met je collega’s creëer je een optimale festivalbeleving voor artiesten en publiek.
 • Je bent verantwoordelijk voor het vormgeven van het festivalcentrum.
 • Je overziet de catering.

 

B. PRODUCTIEVERANTWOORDELIJKE ARTISTIEKE SELECTIE EN VRIJWILLIGERSWERKING

Voltijds mei t.e.m. september

 • De productie van het artistiekeprogramma te coördineren en nauwlettend op te volgen.
 • Dit houdt o.a. in dat je technische fiches opvraagt en interpreteert. Alsook productiefiches en cateringschema’s opmaakt. 
 • Je houdt een kort lijntje met de artistieke en technische medewerkers van de betrokken gezelschappen, organisaties en deelnemende huizen. 
 • Je werkt mee aan de voorbereidingen van het tekstmateriaal.
 • Je werkt samen met de festivalcoördinator de planning uit. 
 • Je coördineert de vrijwilligerswerking. (25 vrijwilligers).
 • Je ontvangt en begeleidt de sprekers en artiesten.
 • Je bent verantwoordelijk voor 1 van de  stagiairs. 
 • Samen met je collega’s creëer je een optimale festivalbeleving voor artiesten en publiek.
 • Je overziet de ticketverkoop en gastenlijsten.

 

JE KRIJGT DE KANS OM

– … te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het realiseren en concretiseren van een podiumkunstenfestival in Brussel.

– … expertise te ontwikkelen in het samenwerken en overleggen met artistieke en technische collega’s op verschillende locaties in de stad.

– … vrijwilligers aan te sturen en te motiveren.

– … (productie)vergaderingen op te volgen.

– … Kortom, je leert alle ins en outs van het organiseren van een festival. Je creëert samen met het team een optimale festivalbeleving voor artiesten en publiek. 

 

WAT KRIJG JE HIERVOOR?

– Een leerrijke werkervaring in de organisatie van een belangrijk podiumkunstenfestival.

– Een uitgebreid netwerk in het podiumkunstenlandschap.

– Een fijne werkomgeving in een klein, dynamisch team.

– Gratis tickets voor fenomenale voorstellingen van het afgelopen jaar.

– Een deeltijds/voltijds  contract (afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert) voor bepaalde duur. Verloning volgens anciënniteit en volgens de barema’s van PC 304.

– Extralegale voordelen: vergoeding woon-werkverkeer. 

– Flexibele werkuren.

– Vakantie nemen kan midden juli 2 weken (uitzonderingen bespreekbaar).

 

DEZE JOB WIL IK!

Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief (of motivatievideo van max. 2 minuten) te mailen naar Nora Mahammed, nora@theaterfestival.be. Benadruk voor welke functie je solliciteert.  

Solliciteren kan uiterlijk tot donderdag 28 februari.

Het gesprek zal plaatsvinden in de week van 13 maart.

Voor meer info over de job kan je terecht via mail (nora@theaterfestival.be) of telefonisch +32 498 68 91 27

www.theaterfestival.be 

 

Tags: