het Theater Festival

“”

“Pauwels geeft haar meisjes een podium waarop ze ze laat zijn wie ze zijn: wreed, onzeker, mooi, maar, vooral, zichzelf.”

Vincent Kouters in de Volkskrant, 25.09.2015

Het Hamiltoncomplex

HETPALEIS & Sontag / Lies Pauwels

FRANSE VERSIE

“Het Hamiltoncomplex is het zeldzame soort theater dat helemaal voor zichzelf spreekt.” Charlotte De Somviele in De Standaard (16.09.15)

Het Hamiltoncomplex is een fysieke, visuele en filosofische voorstelling over die momenten in het leven waarop dingen beginnen te kantelen. Bepaalt een kantelpunt ook je identiteit? 13 meisjes van 13 jaar citeren, kopiëren en halen heden en verleden schaamteloos door elkaar. Ze slaan elke vorm van zekerheid onder je voeten vandaan. Niets is wat het lijkt. Een bodybuilder kijkt toe, troost, zalft en schept orde.

Het Hamiltoncomplex werd na de première in augustus 2015 door het publiek bedolven onder superlatieven. In 2016 volgt een uitgebreide tournee in Vlaanderen, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Concept en regie: Lies Pauwels
Spel: Anne Coopman, Luna De Boos, Bruce Eelen, Zita Fransen, Lies Genné, Robine Goedheid, Liesbeth Houtain, Julia Krekels, Aline Moponami, Ans Schoepen, Emma Van Broeckhoven, Mona Van Den Bossche, Lisa Van Den Houte, Stefan Gota
Vormgeving: Chloe Lamford
Kostuums: Johanna Trudzinski
Choreografie: Lisi Estaras
Licht: Barbara De Wit
Dramaturgie: Hanneke Reiziger
DE SINGEL
Rode Zaal
€16 basis / €12 (-25/65+) / €8 (-19 jaar)
durée: 100 min.