het Theater Festival

Buchbartip van Warre Borgmans

di 30 aug 2016

Iedere dag kiest een prominente figuur uit de theatersector zijn of haar favoriete boek of theatertekst uit de collectie van de Buchbar, te vinden in het festivalcentrum. – Eva Decaesstecker
Buchbar - Warre Borgmans (c) Sara de Rooij

(c) Sara De Rooij

Wie?

Warre Borgmans (acteur)

Favoriete boek?

Het is een beetje gek, ik geef het toe. Het boek dat ik ga aanraden, heb ik zelf nog niet gelezen: de tekstbundel Komt op. Rookt wat. Gaat af van Ko van den Bosch. Ko was een van de leden van Alex D’Electrique, een Nederlandse cabaret- groep met een hoek af. Hun stijl was brutaal en gedurfd, hun shows waren zeer scherp en weinig gestroomlijnd. Bijna een voorloper van de performance. Ik ken Ko persoonlijk niet zo goed, maar hij blijkt een veelschrijver te zijn. Ko schrijft ook theater- stukken, die niet zonder rimpelingen voorbij gaan. Het gekke is ook dat ik nog nooit een voorstelling van hem gezien heb. Hoe ik dan toch bij dit boek terechtkom? Ik ben momenteel zelf aan het spelen op het Zeeland Nazomer Festival in Nederland. Mijn tegenspeler Wendel Jaspers heeft dit boek bij. En omdat ik Wendel zo vertrouw, durf ik op mijn beurt dit boek aan jullie aan te raden. In deze bundel staat onder meer een bewerking van Cyrano de Bergerac en ik heb zelf al ettelijke versies van dit stuk gezien. Het gaat over een man met een grote neus en ik voel me daar uiteraard door aangesproken (lacht). Ik droom er al lang van deze rol eens te kunnen spelen. Dus als een regisseur dit interview leest…

Favoriete koffie?

Een americano met honing

Check hier de volledige lijst van boeken en theaterteksten uit de Buchbar.

Tags: , ,