het Theater Festival

Buchbar tip van Johan Thielemans

zo 04 sep 2016

Iedere dag kiest een prominente figuur uit de theatersector zijn of haar favoriete boek of theatertekst uit de collectie van de Buchbar, te vinden in het festivalcentrum. – Arno Boey

Buchbar Johan Thielemans

Wie?

Johan Thielemans (voorzitter TheaterFestival-jury)

Favoriete boek?

“Ik vond het moeilijk kiezen. Er is zoveel keus. Ik heb mijn oog uiteindelijk op twee
boekjes laten vallen. Ik koop ze allebei (lacht). Het eerste is Trojaanse Vrouwen van
Euripides. Dat zijn vrouwen die slachtoffer zijn geworden van de oorlog. Het sluit heel
erg aan bij wat er op dit moment gebeurt, in dezelfde streken nota bene (Troje lag in het
huidige Turkije, red.). Het blijft dus een actuele tekst. Euripides heeft ook Fenicische
Vrouwen geschreven. De grote Vondel heeft daar een prachtige vertaling van gemaakt. Ik vind dat wij onze grote klassieke vertalingen niet genoeg eren. Ik hoop dus in de toekomst een vertaling van Vondel op het podium te zien.

Het andere boekje dat ik zou willen kopen is De andere stem van Ramsey Nasr. Hij is een van onze beste acteurs en dichters op dit moment. In dit verhaal creëert hij een repliek op La voix humaine van Jean Cocteau. Prachtig geschreven. Getuigt van een groot inlevingsvermogen. Ik vind de tekst evenwaardig aan die van Cocteau.

Favoriete koffie?

Een Italiaanse espresso.

Check hier de volledige lijst van boeken en theaterteksten uit de Buchbar .

Tags: , , , , , , ,