het Theater Festival

Aftellen naar #HTF16

ma 22 aug 2016

Nog een paar nachtjes slapen…

Vooruitblik naar verborgen pareltjes

De vele artiesten en medewerkers zijn zo goed als klaar voor een nieuwe editie van het TheaterFestival! Dat kleppers als Mount Olympus en Borgen op het TheaterFestival staan, wist u vast al. Maar was u ook op de hoogte van deze verborgen pareltjes die u absoluut niet mag missen op het festival?

Foto banner bewerkt

Vanaf zondag 28 augustus strijkt de circustent van Danny Ronaldo neer op het plein aan deSingel. Bezoekers zullen daar een ontroerende mix van circus en theater te zien krijgen die hen nog lang zal bijblijven. Fidelis Fortibus is namelijk geen circusvoorstelling met tijgers, trampolines en trapezes, maar berust op het acteer- en circustalent van soloartiest Danny Ronaldo. Deze trouwe dappere bevindt zich tussen de graven van overleden artiesten en blijft performen tot de laatste snik.

De volgende voorstelling die we tot de verborgen parels van 2016 kunnen rekenen is ONE. van BOG/Lisa Verbelen op donderdag 1 september. Opnieuw staat er één iemand op het podium, ditmaal zonder circustalent, maar wel met een enorm zangtalent. Lisa Verbelen brengt een vierstemmig koorstuk vol gevoel. ONE. behoort tot de selectie van Circuit X die elk jaar zes voorstellingen selecteert van jonge makers die daarna op tournee gaan in Vlaanderen en Nederland. Naast ONE. behoren ook Antithesis, the future of the image, Scheeps-Horeca, Forever Young, HonderdHuizen en Kokokito tot de selectie van Circuit X 2016. Allemaal te zien op Het TheaterFestival en zeker de moeite waard!

Het laatste pareltje van het TheaterFestival is de voorstelling op 2 en 3 september van Forsiti’A. C’est pas parce que tu t’arrêtes de pédaler que ton vélo va s’arrêter is een echte Brusselse voorstelling gebracht door de meest diverse groep van het festival. Sociaal-artistiek theatergezelschap Forsiti’A toont de kracht van theater en muziek in het verenigen van mensen, een onmisbare voorstelling dus.

Fidelis Fortibus

Circus Ronaldo

28/8, 29/8 + 30/8 om 20u

deSingel Plein

Fidelis Fortibus 1 (c) Benny De Grove

© Benny De Grove

ONE.

BOG/Lisa Verbelen

1/9 om 20u

deSingel Theaterstudio

ONE. 2 (c) BOG. gedraaid

© Benny De Grove

C’est pas parce que tu t’arrêtes de pédaler que ton vélo va s’arrêter

Forsiti’A

2/9 + 3/9 om 20u

DE Studio

Lief Verbeeck 2

© Benny De Grove

Tags: