het Theater Festival

State of the Union & Youth

Het TheaterFestival

Het TheaterFestival vangt traditiegetrouw aan met feestelijke en kritische toespraken.

De State of the Union 2018 wordt uitgesproken door Sara De Roo, toneelspeler, actrice, theatermaker en mede-artistiek coördinator van de afstudeerrichting acteren aan de Drama-opleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Zij was 25 jaar kernlid van toneelspelersgezelschap STAN en speelde tv- en filmrollen in o.a. Swooni, Met man en macht en Vele Hemels Boven de Zevende. Sinds 2015 laat zij met Clara van den Broek een frisse wind waaien door de Antwerpse toneelschool. Daarnaast is ze freelance actrice.

Theatermakers Aïcha Cissé en Aminata Demba laten jong tegengeluid horen in de State of the Youth 2018. Samen maakten zij de voorstellingen Nostalgie en nadien Dis-moi wie ik ben (regie Frédérique Lecompte) waarvoor ze in 2016 de Artist Award wonnen tijdens het Afrika Filmfestival.

Aïcha Cissé maakte in 2017 haar eerste solovoorstelling Prêt-à-Aimer bij KunstZ, een ontwapenende voorstelling over de liefde. Ze studeerde af aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht en maakt momenteel een nieuwe kindervoorstelling bij Laika.

Aminata Demba speelde bij gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel, Toneelhuis, Laika en De Maan. Daarnaast trekt ze volle zalen met haar documentaire Pelikaanstraat 20 (i.s.m. Leslie Verbeeck & Marijn Duijvenstein) waarin ze verschillende inzichten biedt op het thema migratie.

Nadien wordt het glas geheven op al het moois dat dit seizoen weer heeft voortgebracht en luiden we samen het begin in van een nieuw podiumseizoen.

Iedereen is welkom!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek