het Theater Festival

Staat van de Stad #3: Nieuwstedelijke creatie in Gent

i.s.m. Kunstenpunt

Welkom voor een nieuwe editie van Staat van de Stad. Na Brussel en Antwerpen richten we onze blik op Gent, samen met artistiek curator, onderzoeker en cultuurjournalist Lara Staal.

Tijdens Staat van de Stad toont Lara Staal het resultaat van haar zoektocht naar Nieuwstedelijke Grond in Gent. Wat zijn de dagelijkse praktijken op het grensvlak van kunsten burgerschap die Gent rijk is? Welke artistieke praktijken onttrekken zich soms aan het publieke oog maar zijn fundamenteel voor de dynamiek en karakter van de stad? Maak kennis met uiteenlopende mensen en praktijken die de stedelijke creatie in Gent bevolken en het democratische karakter van de stad versterken. Een dag in het teken van kunstenpraktijken, meer dan wat ook geënt op de stad.

Staat van de Stad is een dag die kadert in het onderzoekstraject Nieuwstedelijke Grond van Kunstenpunt waarin op zoek gegaan wordt naar wat vandaag de territoria zijn van nieuwstedelijke creatie. In 2017 trok Kunstenpunt samen met Chris Keulemans een maand lang door Brussel. Chris bundelde zijn ervaringen in Kunstenpocket #1 Brussel. Op zoek naar territoria van nieuwstedelijke creatie. Quinsy Gario verdiepte zich in Antwerpen, zijn reflecties verschijnen in de loop van de zomer online. Lara Staal is momenteel volop aan de slag in Gent.

Programma

10u30 – Welkom en introductie door Lara Staal en Sofie Joye @ Bij’ De Vieze Gasten

10u45 – State of the City

11u00 – Een levende plattegrond van de stad

Maak kennis met de inspirerende mensen en praktijken die de nieuwstedelijke creatie in Gent bevolken. Met oa. De Koer, De Meubelfabriek, In De Ruimte, Jong Gewei, Bij’ De Vieze Gasten, Kunsthal Gent e.a.

13u15 – Lunch @ De Koer

14u00 – Rondleiding @ De Koer en De Meubelfabriek

14u45 – City Talk @ Bij’ De Vieze Gasten

In een rondetafelgesprek gaan we met verschillende Gentse actoren op zoek naar het toekomstpotentieel van nieuwstedelijke creatie.

16u30 – Drink @ Bij’ De Vieze Gasten

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek