het Theater Festival

Staat van de Stad: stedelijke creatie in onze hoofdstad

Kunstenpunt & Het TheaterFestival

Een engel op de straathoek. Superhelden op de pleinen. Een breakdancer op de trappen van de basiliek. Tafeltennissen met sans-papiers. Brussel is een stad waar alles theater kan worden. De stadsdramaturgen van KVS brengen die stad in kaart. Initiatieven als K.A.K., Toestand vzw en EspaceTous breken nieuwe ruimten open.

Ervaar de stad door de ogen van haar kunstenaars, activisten en inwoners. Maak kennis met inspirerende mensen en praktijken die de stedelijke creatie in Brussel bevolken of schuif mee aan bij de gesprekken tijdens de City Talk. Een dag in het teken van kunstenpraktijken, meer dan wat dan ook geënt op de stad. Met gasten als o.a. Yassin Mrabtifi, Kito Sino, EspaceTous, Citylab, TransfoCollect, Mapping Bxl, Met-X, Toestand vzw, K.A.K., WorkSpaceBrussels e.a.

Je kunt die dag ook proeven van artistiek talent uit de stad tijdens Mapping Bxl van KVS en LoneWolves, het jaarlijks toonmoment van Transfo Collect. Wil je zien waar de nieuwe artistieke taal van Brussel wordt gesproken? Veeg deze zaterdag vrij in je agenda.

Schrijf je HIER in !

Dagprogramma – 10u30 – 16u00 @ Allee du Kaai, Brussel

10u30: Welkom en introductie door Sofie Joye (Kunstenpunt)

10u45:  State of the City

11u15: Een levende plattegrond van de stad
Wars van hokjesdenken ontstaan nieuwe allianties tussen kunsten, ambachten, activisme en de stad. Maak kennis met inspirerende mensen en praktijken die de stedelijke creatie in Brussel bevolken. Met oa. Yassin Mrabtifi, Kito Sino, Espacetous, Citylab, Transfo Collect,Mapping Bxl, Met-X, Toestand vzw, K.A.K., WorkSpaceBrussels e.a.

13u00: Pauze

14u00: City Talk
In een rondetafelgesprek zoomt Kunstenpunt in op enkele krachtlijnen. Samen met verschillende Brusselse actoren gaan we op zoek naar de eigenheid van stedelijke creatie. Hoe gaan dergelijke praktijken te werk? Hoe staan zij in het kunstenveld? Welke drempels ervaren ze en waar zien zij mogelijkheden voor de kunstenpraktijken van morgen?

Onder leiding van Chris Keulemans en Sofie Joye

Een samenwerking tussen Het TheaterFestival en Kunstenpunt

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek