het Theater Festival

SAVE THE DATE 05 SEP - 15 SEP 2019 GENT

Roel Verniers Prijs

i.s.m. t-heater en Circuit X

De Roel Verniers Prijs krijgt een nieuw jasje. Na een eerste selectie op papier krijgen 8 nieuwe makers/regisseurs/schrijvers/.. de kans om hun plan te presenteren tijdens een pitch. Genomineerd zijn:

  • Geert Belpaeme
  • Evelien Bosmans, Marlies Bosmans, Victor IJdens, Rein Graven en Marijn Graven
  • Talitha De Decker
  • Reynout Dekimpe
  • Michai Geyzen
  • Fien Leysen
  • Mahlu Mertens
  • Marthe Schneider & Tim De Paepe

Een vakkundige jury beloont het beste concept met de Roel Verniers Prijs bestaande uit €6.000, de uitnodiging om de realisatie van het nieuwe plan te tonen op TheaterFestival 2017 en een jaar lang zakelijke begeleiding door t-heater. De prijs wordt ondersteund door t-heater, Circuit X en het TheaterFestival.

Programma

De presentatie van de acht genomineerde concepten vindt  tussen 10u en 16u en is toegankelijk voor (vak)publiek. De winnaar van de Roel Verniers Prijs 2016 wordt nog diezelfde avond bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking om 18u in deSingel.

t-heater is een gespecialiseerde afdeling van t-interim en ontstond in 2002, als gevolg van de wettelijke oprichting van SBK’s, sociaal bureau voor kunstenaars, binnen het Kunstenaarsstatuut. t-heater werkt voor opdrachtgevers, artiesten en ondersteunende werknemers (technici & productiemedewerkers) binnen de artistieke, culturele en creatieve sector: we verzorgen de loonadministratie van culturele medewerkers, verbindt organisaties en kunstenaars en organiseert infosessies en opleidingen. De werking van t-heater is laagdrempelig, we zijn persoonlijk bereikbaar en we geven advies op maat.

Circuit X is een kwaliteitslabel dat jaarlijks een tournee opzet voor zes voorstellingen van beloftevolle makers, geselecteerd door een deskundige jury. Zo biedt Circuit X een platform aan minder bekende makers om hun werk te tonen in cultuurcentra, schouwburgen en andere podia in heel Vlaanderen en Nederland. Daarnaast koppelt het initiatief ook een rechtstreekse dialoog tussen publiek en makers aan de voorstellingen.