het Theater Festival

Roel Verniers Prijs 2018

Het TheaterFestival en Amplo ondersteunen samen jong podiumtalent. Hiervoor gaan we op zoek naar frisse concepten van beginnende en afgestudeerde kunstenaars uit alle hoeken van het podiumkunstenlandschap: theater, dans, slam, performance, tekstschrijven,…

Een eerste selectieronde gebeurde begin augustus. Maar liefst 78 makers/choreografen/dansers/auteurs stuurden een artistiek concept in. De leesjury samengesteld uit Angela Schellekens (ccBe), Manuel Haezebrouck (CAMPO), Liesje De Smet (AMPLO) en Kathleen Treier (Het TheaterFestival) kozen samen 11 kunstenaars met een uitdagend concept.

Genomineerd zijn:

 • Aminata Demba
 • Anouk Friedli
 • Grensgeval (Hanne Vandersteene & Mahlu Mertens)
 • Emma Lesuis
 • Julien Neirynck
 • Britt Ryckebosch
 • Matteo Seda
 • Leonore Spee & Sacha Bornkamp
 • Tim Taveirne & Tijmen Govaerts
 • Sien Vanmaele
 • Kristen van den Hoorn

Deze genomineerden presenteren hun concept live op dinsdag 5 september in De Studio tussen 12u en 17u. Een vijfkoppige vakkundige jury met Tunde Adefioye (KVS), Amelie Aernaudts (De Studio/Villanella), Paul Neefs (ex-programmator CC Geel), Clara van den Broek (SKaGeN & Conservatorium Antwerpen) en Selm Wenselaers (Theater Rotterdam) kiest aansluitend de laureaat van 2018.

Om 19u wordt de winnaar van de Roel Verniers Prijs 2018 bekendgemaakt en in de bloemetjes gezet. Hij wint een coproductiebijdrage van €6.000, een jaar lang zakelijk advies van Amplo en een plekje op Het TheaterFestival 2019.

Presentaties en prijsuitreiking zijn toegankelijk voor publiek.

Amplo
Amplo begon als Sociaal Bureau voor kunstenaars (SBK) en groeide uit tot een toonaangevende en betrouwbare HR-partner voor de creatieve sector. Naast payroll en personeelsadministratie bieden ze een scala aan aanvullende services. Ze werken op maat van onze klanten, freelancers en de sector in zijn geheel. De werking is laagdrempelig: ze zijn makkelijk bereikbaar en geven persoonlijke advies op maat. Heb je vragen over het kunstenaarsstatuut? Amplo verwelkomt je graag in een van hun kantoren voor gratis info.

Roel Verniers
De Roel Verniers Prijs is opgericht ter nagedachtenis van Roel Verniers – auteur, columnist, theatermens en ex-coördinator Het TheaterFestival – die op 22 september 2011 op 37-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van kanker. Als inspiratiebron gaf Roel Verniers – zowel jong als oud – de moed om hun dromen te realiseren, onder de leuze “Ge moet dat doen!”. Daarom bedacht Het TheaterFestival de Roel Verniers Prijs.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek