het Theater Festival
ma di wo do vr za zo
      30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09

Roel Verniers Prijs 2018

Het TheaterFestival en Amplo ondersteunen samen jong podiumtalent. Hiervoor gaan we op zoek naar frisse concepten van beginnende en afgestudeerde podiumkunstenaars uit alle hoeken: theater, dans, slam, performance, tekstschrijven,…

Deze plannen worden gelezen door een vakkundige leesjury, bestaande uit Angela Schellekens (ccBe), Manuel Vanhaezebrouck (CAMPO) en Liesje De Smet (Amplo). Zij nomineren de 8 beste concepten en hun bedenkers.

De genomineerden presenteren hun concept live op dinsdag 5 september in festivallocatie De Studio. Om 19u wordt de winnaar van de Roel Verniers Prijs 2018 bekendgemaakt. Presentaties en prijsuitreiking zijn toegankelijk voor publiek.

 

Amplo
Amplo begon als Sociaal Bureau voor kunstenaars (SBK) en groeide uit tot een toonaangevende en betrouwbare HR-partner voor de creatieve sector. Naast payroll en personeelsadministratie bieden ze een scala aan aanvullende services. Ze werken op maat van onze klanten, freelancers en de sector in zijn geheel. De werking is laagdrempelig: ze zijn makkelijk bereikbaar en geven persoonlijke advies op maat. Heb je vragen over het kunstenaarsstatuut? Amplo verwelkomt je graag in een van hun kantoren voor gratis info.

Roel Verniers
De Roel Verniers Prijs is opgericht ter nagedachtenis van Roel Verniers – auteur, columnist, theatermens en ex-coördinator Het TheaterFestival – die op 22 september 2011 op 37-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van kanker. Als inspiratiebron gaf Roel Verniers – zowel jong als oud – de moed om hun dromen te realiseren, onder de leuze “Ge moet dat doen!”. Daarom bedacht Het TheaterFestival de Roel Verniers Prijs.