het Theater Festival

Let’s Talk About: creëren voor jong publiek

ism Mestizo Arts Platform & hetpaleis

 

Wie een voorstelling speelt voor kinderen of jongeren staat oog in oog met de toekomst. Dit jonge theaterpubliek – waarin ook de artiesten van morgen zitten – is uiterst divers. Theater maken voor dit publiek is dan ook buitengewoon interessant en uitdagend.

Makers uit het netwerk van WIPCOOP – de Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform – gaan aan de slag met nieuwe vormen en artistieke talen, en zijn een weerspiegeling van wie er leeft en creëert in de stad. Uit de talloze ontmoetingen en gesprekken blijkt er heel wat interesse te zijn om werk te tonen voor een jong publiek. En vele vragen.

Wanneer is een voorstelling geschikt voor een jong publiek?
Wat zijn de aandachtspunten voor de verschillende leeftijden?
Hoe wordt een voorstelling educatief omkaderd?
Hoe kan je als artiest een optimale dialoog ontwikkelen met je jonge publiek?

Deze en vele andere vragen komen aan bod in een nieuwe reeks gesprekken die Mestizo Arts Platform en hetpaleis organiseren. Daarvoor nodigen ze WIPCOOP-artiesten uit om in gesprek te gaan met medewerkers van verschillende jeugdtheaters. Het doel: zichtbaar maken wat er leeft aan expertise en ideeën bij artiesten en hen wegwijs maken in het veld van het kinder- en jeugdtheater. Een eerste ontmoeting vindt plaats tijdens het TheaterFestival: een avond met uitwisselingen over inspiraties, ervaringen, werkwijzen en visies.

MAP, hetpaleis en het TheaterFestival streven samen naar een veelzijdiger representatie van de samenleving op de theaterpodia voor het jonge publiek.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek