het Theater Festival

(c) Nina Vurdelja

Landschapsversterking in werking

ism Kunstenpunt

 

Het nieuwe Kunstendecreet introduceert tienjarige werkingssubsidies voor een nieuwe categorie organisaties, voorheen “Kerninstellingen” genoemd.

Aan dat statuut hangen extra voorwaarden en opdrachten vast. Zo komen enkel organisaties in aanmerking die drie functies oppakken. Ook wordt verwacht dat aanvragers een landschapsversterkende rol binnen hun (sub)sector aantonen.

De vraag is hoe dat eruit kan zien in de praktijk. Wat kunnen, willen en moeten deze spelers doen ter versterking en ondersteuning van de sector? Welke zwaktes en hiaten binnen het veld kunnen zij aanpakken, hoe verhoudt zich dat tot de rest van hun werking, en vooral: welke verwachtingen leven binnen de sector zelf?

We vragen een aantal mensen te schetsen hoe de gedroomde Kerninstelling er voor hen uitziet, met bijzondere aandacht voor landschapsversterking. Ze gaan erover in gesprek met elkaar en met het aanwezige publiek. Krijgen we samen landschapsversterking in werking?

 

Detailprogramma:

Keynote

  • Orlando Maaike Gouwenberg

Panelleden

  • Caroline Dumalin
  • Khalid Koujli El Yakoubi
  • Pieter Theuns
  • Khadija El Kharraz Alami

Moderator

  • Ann Olaerts
Let op! Deze activiteit is van locatie veranderd. Welkom in Arenberg! (Niet in DE SINGEL zoals vermeld in de festivalkrant.)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek