het Theater Festival

Kijken, Werken en Verwerken

WISPER

Aan het eind van de zomer toont Het TheaterFestival nog éénmaal de meest belangwekkende theatergebeurtenissen van het voorbije seizoen. Wisper slaat er drie dagen kamp op met een cursus voor iedereen die het festival nét iets intensiever wil beleven dan als passieve toeschouwer.

Want waarom ophouden nadat het doek valt? Dan wordt het pas echt interessant. Tijdens deze cursus gaan we naar voorstellingen op het festival kijken, waarna we in gesprek gaan met één van de makers of de spelers ervan. We vragen hen de kleren van het lijf. Hoe was het om deze voorstelling te maken of te spelen? Waar heb je je inspiratie gehaald? Hoe verliep het repetitieproces? Tegen welke grenzen ben je gebotst tijdens het realiseren van het stuk?

Overdag wordt er actief en reflectief gewerkt rond wat we de avond ervoor gezien en gehoord hebben. We nemen de speel- en maakstijl van de voorstelling onder de loep en leggen de lagen bloot die tonen hoe zo’n opvoering precies in elkaar zit en tot stand kwam. Van daaruit gaan we ook zelf spelen en experimenteren.

Op 4 september gaan we aan de slag met ALL van Lisa Verbelen, op 5 september Realtime van Dries Gijsels en op 6 september zetten we onze tanden in Het dier, het dier en het beestje van Theater Artemis.

We gaan het stuk dat we zagen, niet hérmaken, wel de principes en de technieken ervan toepassen in speelse opdrachten of denkoefeningen. En we kijken wat het als maker of speler met ons doet om op een soortgelijke manier te acteren of realiseren. ’s Middags en ’s avonds eten we in het festivalcentrum.

Een eye-opener voor iedereen die dacht dat theater begint en ophoudt bij het openen en sluiten van het doek!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek