het Theater Festival

Kijken, werken en verwerken

WISPER

Het TheaterFestival: de natte droom van elke theater- en dansliefhebber. Op het eind van de zomer passeren in Antwerpen de beste voorstellingen uit Vlaanderen en Nederland van het afgelopen seizoen de revue. Je begint al te kwijlen? WISPER ook. En daarom zetten ze een cursus op poten voor iedereen die op het TheaterFestival het onderste uit de kan wil halen.

Want waarom ophouden nadat het doek valt? Dan wordt het pas echt interessant. Tijdens deze cursus gaat WISPER naar enkele voorstellingen op het festival kijken, waarna ze in gesprek gaan met één van de makers of de spelers ervan. Ze vragen hen de kleren van het lijf: Hoe was het om deze voorstelling te maken of te spelen? Waar heb je je inspiratie gehaald? Hoe verliep het repetitieproces? Tegen welke grenzen heb je gebotst tijdens het realiseren van het stuk?

In 2018 gaat WISPER kijken naar deze drie kleppers van voorstellingen:

  • Invited van Seppe Baeyens/Ultima Vez & KVS,

Overdag wordt er actief en reflectief gewerkt rond wat ze de avond ervoor gezien en gehoord hebben. Ze nemen de speel- en maakstijl van de voorstelling onder de loep en leggen de lagen bloot die tonen hoe zo’n opvoering precies in elkaar zit en tot stand kwam. Vandaaruit gaan ze ook zelf spelen en experimenteren. Ze gaan het stuk dat ze zagen, niet hermaken, wel de principes en de technieken ervan toepassen in speelse opdrachten of denkoefeningen. En ze kijken wat het als maker of speler met hen doet om op een soortgelijke manier te acteren of realiseren. ’s Middags en ’s avonds eten ze samen met de spelers en makers.

Voor iedereen die verder wil kijken: amateur-regisseurs die voorstellingen willen begrijpen, spelers die benieuwd zijn naar het maakproces en de achterkant van producties, makers die beter willen leren kijken of kijkers zonder enige spelervaring die gewoon meer inzicht willen.

Meer WISPER theatercursussen op www.wisper.be/theater.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek