het Theater Festival

Kijken, Werken en Verwerken

WISPER

Waarom ophouden nadat het doek valt? Dan wordt het pas echt interessant. Tijdens deze WISPER-cursus gaan we naar voorstellingen op het festival kijken waarna we in gesprek gaan met één van de makers of de spelers ervan. We vragen hen de kleren van het lijf. Hoe was het om deze voorstelling te maken of te spelen? Waar heb je je inspiratie gehaald? Hoe verliep het repetitieproces? Tegen welke grenzen heb je gebotst tijdens het realiseren van het stuk?

Overdag wordt er actief en reflectief gewerkt rond wat we de avond ervoor gezien en gehoord hebben. We nemen de speel- en maakstijl van de voorstelling onder de loep en leggen de lagen bloot die tonen hoe zo’n opvoering precies in elkaar zit en tot stand kwam. Van daaruit gaan we ook zelf spelen en experimenteren.

We gaan het stuk dat we zagen, niet hérmaken, wel de principes en de technieken ervan toepassen in speelse opdrachten of denkoefeningen. En we kijken wat het als maker of speler met ons doet om op een soortgelijke manier te acteren of realiseren. ’s Middags en ’s avonds eten we samen met de spelers en makers. 

 Een eye-opener voor iedereen die dacht dat theater begint en ophoudt bij het openen en sluiten van het doek!

 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

W www.viernulvier.gent
Kunstencentrum VIERNULVIER vzw
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent