het Theater Festival

Inspiratielunch Kunst & Lokaal beleid

i.s.m. oKo, Kunstenpunt, VVC & VVSG

De Inspiratielunch Kunst & Lokaal beleid is een ontmoeting tussen kunstprofessionals en beleidsmakers, op initiatief van VVSG, VVC, oKo, Kunstenpunt en Het TheaterFestival.

Deze bijeenkomst is een moment om als beleidsmakers, cultuur- en kunstwerkers kennis te maken met elkaars perspectief en om samen te verbeelden hoe we kunnen werken aan een sterk (boven)lokaal cultureel klimaat. Vanuit begrip voor elkaars dagdagelijkse praktijk zoeken we tijdens een goede lunch naar raakvlakken waarop we samen kunnen inspelen.

OP HET PROGRAMMA

Twee duo’s van inspirerende ervaringsdeskundigen introduceren twee vraagstukken, waar zo’n 150 deelnemers in rondetafels de tanden in zullen zetten. De gezamenlijke do’s en don’ts, maar ook dromen en ambities worden achteraf gevat in een ‘recept voor de toekomst’ dat ons de komende jaren kan inspireren en aanjagen.

12u Onthaal met koffie
12u30 Warm en artistiek welkom

13u Dialoogrondes inclusief lunch
In twee gespreksrondes zetten deelnemers hun tanden in twee verschillende vraagstukken die worden geïntroduceerd door ervaringsdeskundigen.
Het eerste vraagstuk gaat over de maatschappelijke meerwaarde van cultuur en wordt gepresenteerd door Esther Maas, directeur van cultuurcentrum De Schakel (Waregem), en Haider Al Timimi, choreograaf, lid van het gezelschap Kloppend Hert en initiatiefnemers van TransfoCollect.
De tweede vraag gaat over samenwerking en de roots van kunst en wordt gesteld door Bart Govaert, directeur van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond (Amsterdam), en beeldend kunstenaar Koen Vanmechelen.

14u30 Koffiepauze met taarten  van Denicolai, Provoost en Genkse bakkers

15u Afsluitende woorden
Kris Declercq, burgemeester van Roeselare, reflecteert over de voorbije middag en geeft enkele kerngedachten mee. Dit is ook de kans om nog vragen te stellen aan de groep.

16u Receptie

Wil je na de lunch nog een voorstelling zien? Dit staat er deze dag op Het TheaterFestival:

  • Poquelin II van tg STAN in deSingel
  • PLATINA van Abke Haring/Toneelhuis & Zuidpool in deSingel
  • Common Ground van Platform-K & Benjamin Vandewalle in De Studio

Realisatie door Cornelis Serveert

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek