het Theater Festival

(c) Zoë Demoustier

In Between Spaces

ism Dag van de Dans, Zoë Demoustier, David Ramos Joao & Mira Bryssinck

Als alle constructies wegvallen, hoe ga je dan met elkaar om?
Welke ruimte is er dan nog en hoe kunnen we die delen?

Op vraag van Dag van de Dans en Het TheaterFestival bevragen jonge kunstenaars Zoë Demoustier, David Ramos Joao en Mira Bryssinck hun peers én cultuurprofessionals over hun dromen, verlangens, vragen en noden voor de podiumkunsten van de toekomst.

Ze nodigen hun peers uit voor een tweedaags event met gesprekken, brainstorm-sessies en workshops.

  • DAG 1 (vr 3/9) Vrijdag leren we elkaar kennen met een lunch en korte maar stevige warming up. In de namiddag verdiepen we ons in het thema diversiteit aan de hand van concreet materiaal. We sluiten de dag af in groep terwijl we dromen en bouwen aan het theater van de toekomst.
  • DAG 2 (za 4/9): We nodigen experts uit die ons tools aanreiken tijdens workshops zoals ‘dossier schrijven’, en ‘safe spaces’. Op die manier werken we samen de drempels weg die beginnende makers en spelers ervaren bij hun instap in het werkveld.

Samen gaan we op zoek naar duurzame oplossingen voor huidige problemen in een toekomstig theaterlandschap. Samen brengen we de verlangens en noden voor het theater van de toekomst in kaart.

VRIJDAG 3 SEPTEMBER – Blauwe foyer

  • 12u30 lunch @festivalcentrum
  • 13u30 gezamenlijke opwarming o.l.v. Zoë Demoustier, Mira Bryssinck en David Ramos
  • 14u00 gesprekstafel rond diversiteit
  • 16u00 koffiepauze
  • 16u30 afsluitmoment
  • 17u30 einde

ZATERDAG 4 SEPTEMBER

Workshop 1 ‘start dossier schrijven’  met Shari Aku Legbedje @Blauwe foyer DE SINGEL – start om 10u

Shari Aku Legbedje dompelt je onder in een praktijkgerichte en social learning workshop. We kijken wat er in een dossier moet staan, wisselen ervaringen uit en bekijken verschillende financieringskanalen.

Workshop 2 ‘The construct of Safer Spaces’ met Olave Nduwanje @Blauwe foyer DE SINGEL – start om 12u30

In deze participatieve workshop gaan we samen de uitdagingen en oplossingen verkennen voor het bewaken van de psycho-sociale en materiële veiligheid van makers die zich doorgaans in verticale relaties – gekenmerkt door onevenwichtige machtsverhoudingen – bevinden.

Meer specifiek gaan we onderzoeken welke strategieën onafhankelijke makers en makers in opleiding kunnen hanteren in de omgang met (educatieve) kunst en cultuur instellingen. De workshop zal de volgende kernvragen hanteren, en proberen te beantwoorden:
– Wat verstaan we onder onveiligheid voor onafhankelijke makers en makers in opleiding?
– Welke waarborgen bieden (educatieve) kunst en cultuur instellingen voor de veiligheid van onafhankelijke makers en makers in opleiding? En zijn ze toereikend?
– Welke processen/strategieën/middelen kunnen onafhankelijke makers en makers in opleiding inzetten om hun veiligheid te vergroten en begroten? En hoe?
– Is er ruimte voor collectief optreden (binnen en buiten het project, de opleiding, de instituten, etc.)?
– Hoe effectief, oftewel: wanneer is (sociale) media effectief in het bewerkstelligen van veiligheid voor onafhankelijke makers en makers in opleiding?

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek