het Theater Festival

Highlights from the Lowlands

i.s.m. Kunstenpunt & Dutch Performing Arts

Het Theaterfestival, Kunstenpunt en Dutch Performing Arts organiseren een bezoekersprogramma voor programmatoren tijdens Het Theaterfestival, dit jaar van 30 augustus tot 9 september in Antwerpen.

Het bezoekersprogramma vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2018. Programmatoren uit Europa en daarbuiten zullen uitgenodigd worden om kennis te maken met een selectie uit het kwaliteitsaanbod podiumkunsten van Vlaanderen en Nederland. In een kort tijdsbestek krijgen ze de gelegenheid om zo veel mogelijk voorstellingen bij te wonen, plekken te bezoeken, kennis te maken met collega’s en verschillende Vlaamse en Nederlandse kunstenaars en gezelschappen persoonlijk te ontmoeten.

De focus ligt op theater en interdisciplinair werk dat een (onontgonnen) internationaal potentieel heeft. We stellen een afwisselend programma samen met volledige voorstellingen, presentaties, showcases, een inspiratiesessie, een netwerk brunch en andere ontmoetingsmomenten.

do 6 sep
‘s Ochtends starten we met presentaties van onder meer Ahilan Ratnamohan, Lizzie Timmers en Aurelie Di Marino en een showcase van Sachli Gholamalizad. We wonen ook een open repetitie bij van Lisaboa Houbrechts, een van de P.U.L.S.-makers van Toneelhuis.
In de namiddag verwelkomt Het Bos ons voor Staat van de Stad Antwerpen: kick-off Nieuwstedelijke Grond, een reflectieprogramma over nieuwstedelijke creatie, gecureerd door Sofie Joye (Kunstenpunt) met bijdragen van onder meer Tile Vos/Het Bos, Mestizo Arts Platform/WIPCOOP, Quinsy Gario en Chris Keulemans.

vr 7 sep
We starten de dag met een netwerkbrunch met een groot aantal gezelschappen en collega’s. Later die dag verkennen we onder meer de performance ONE. van BOG/Lisa Verbelen en PERMANENT DESTRUCTION – The SK Concert  door Naomi Velissariou.

za 8 sep
Op deze laatste dag zijn we te gast in het bruisende Gent. Een aantal stadsresidenten van Vooruit verwelkomt ons ‘s ochtends: Simon Allemeersch/Lucinda Ra, Elly Van Eeghem, Maria Lucia Cruz Correia, Peter Aers en Kloppend Hert. In de namiddag verhuizen we naar NTGent/Minnemeers, om te luisteren naar de nieuwe plannen van het stadstheater in combinatie met een aantal andere kunstenaars: Roland Gunst, Julian Hetzel en Floris van Delft. Ten slotte verwelkomt CAMPO ons voor de nieuwste productie van Louis Vanhaverbeke Mikado Remix.

‘s Avonds wonen we de voorstellingen bij uit de selectie van Het TheaterFestival:


Wie al toekomt op 5 september kan ook naar
Poquelin II van tg STAN en wie blijft op 9 september kan naar het filmconcert Egged On by Music door Cinemaximiliaan of The Nation van Eric De Vroedt/Het Nationale Theater.

Praktisch
Dit bezoekersprogramma richt zich exclusief tot programmatoren podiumkunsten.
Als programmator ontvangt u gratis tickets voor het bezoekersprogramma en de voorstellingen op 6, 7 en 8 september van de officiële selectie en maaltijden. Voorwaarde is dat u aanwezig bent tijdens het volledige programma en de voorstellingen van Het TheaterFestival.
Aanmelden kan door vóór 31 juliOpgelet: het aantal deelnemers aan dit programma is beperkt.
De voertaal van dit programma is Engels.

Contact
Voor meer informatie over de inhoud van het programma, contacteer Marijke De Moor  of Kathleen Treier.
Voor praktische zaken, contacteer Eva Lesage
.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek