het Theater Festival

SAVE THE DATE 02 SEP - 12 SEP 2021 ANTWERPEN

De toekomst van het kunstendecreet

Kunstenpunt & Het TheaterFestival

Volgend jaar wordt het Kunstendecreet opnieuw gewijzigd. In zijn Strategische Visienota Kunsten zette minister Jambon de lijnen uit op basis waarvan zijn administratie een princiepsnota opstelde ter voorbereiding van de concrete aanpassingen.

In juli bestudeerde een groep mensen uit de sector deze voorbereidende nota op uitnodiging van de minister, en schreef er een uitgebreide reactie op. Die reactie wordt in de loop van augustus publiek gemaakt, en op 8 september gaan zij erover in gesprek met de sector.

De toekomst van het Kunstendecreet, en dus van het gesubsidieerde kunstenveld: hoe ziet die eruit? Waar vrezen we voor en waar hopen we op? En wat vindt de sector van de plannen?

Aan tafel zitten Yasmina Boudia (zakelijke leiding HIROS), Bart De Vos (Adviseur Kunsten bij Kabinet van Minister-President Jan Jambon), Gorges Ocloo (acteur, theatermaker en artistiek leider bij DE MAAN) en Katleen Vermeir (kunstenaarsduo Vermeir & Heiremans). Yasmina Boudia en Gorges Ocloo maken deel uit van de Reflectiegroep over het Kunstendecreet.

Hicham Khalidi (directeur Van Eyck Instituut, meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie in Maastricht) zorgt voor een inspirerende keynote en sluit ook aan bij het gesprek.

Dit alles wordt in goede banen geleid door moderator Lara Staal (curator, maker, researcher en schrijver bij o.a. NTGent, Munchner Kammerspiele en DAS Theatre).