het Theater Festival

Dagkrant, Blog & Radio

TheaterFestivalRedactie

Gedurende het gehele TheaterFestival stoomt de TheaterFestivalRedactie artikels klaar voor onze dagelijkse festivalkrant alsook onze blog. De redacteurs worden vergezeld door jonge audiomakers die op Tumult.fm en onze blog hun avonturen op het festival delen met een breder publiek. Een jonge ploeg journalisten in spé brengt verslag uit over de voorstellingen, reflecteert over het Beleef meer-programma en haalt de pieren uit de neus van kunstenaars, artiesten en het festivalpubliek.

Hoofdredacteur van dienst is Jens Dewulf (coördinator van De Zendelingen). Hij wordt bijgestaan door RITCS radio-kopstukken Lieve De Maeyer en Jeroen Vandesande en door Urgent.fm-talent Timon Van De Voorde.

Verwacht boeiende interviews, inspirerende beschouwingen, diepgravende reportages en een diverterende achtergrond! 

 

Wil je graag deel uitmaken van de TheaterFestivalRedactie? Stel je kandidaat!

 

De dagkranten worden gratis uitgedeeld na de voorstellingen.

deze activiteit is niet publiek toegankelijk
duur: dagelijks
taal: NL & EN

De Zendelingen is een productiehuis voor audio, video, tekst en gesprek over (podium)kunsten en een netwerk van freelancers.

XL AIR is het online radiolabo van het RITCS.  Een plek waar studenten uit Brussel elkaar ontmoeten, vlieguren opdoen, programmaconcepten uitproberen en hun gedroomde zender vorm geven. Dat doen ze o.a. met de maandelijkse live-uitzendingen ‘Nouvelle Vague’ vanuit het RITCS-café waarvoor ze jong muzikaal talent uitnodigen.

Tumult.fm is het communicatief en artistiek cultuurplatform van Urgent.fm dat aan de creatieve onderbuik van de Gentse stad een waardevolle kans biedt zichzelf te profileren, waar de muren van de ateliers worden opengebroken en zichtbaar wordt wie en wat Gent tot de bruisende stad maakt die ze is.