het Theater Festival

Dag van de Maker

Een initiatief van Het TheaterFestival, Circuscentrum, Dag van de Dans & detheatermaker

 

Met de Dag van de Maker ondersteunen Circuscentrum, Dag van de Dans, detheatermaker en Het TheaterFestival kunstenaars in hun traject naar professionalisering door een dag lang de ruimte te bieden aan makers van verschillende generaties om samen te werken en expertise te delen in de vorm van het uitproberen van werk, het pitchen van een concept, e.a.. We nodigden Madonna Lenaert, Rachid Boulahrir & Dahlia Pessemiers-Benamar uit deze doe- en denkdag te cureren.

Binnen de podiumkunsten hebben dans, theater en circus elk hun eigen taal en hun eigen ontwikkeling. Het podium is hun (t)huis, maar wel één met verschillende kamers.

Op deze dag willen we de gelegenheid creëren om met elkaar aan de slag te gaan, over de verschillende disciplines heen. Om te zweten en te denken / te denken en te zweten. Elkaar te ontmoeten, te bevragen, samen uit te proberen.  Wat kunnen theatermakers leren van circusartiesten en omgekeerd? Waarin verschilt de taal van een danser van die van een acrobaat?

Nadat we vorig jaar een dag organiseerden rond going solo, ligt dit jaar accessibility in practice in het midden. Geïnspireerd door de opkomst van o.a de relaxed performance en trigger warnings  of de felbesproken performance van Justina Miles (de gebarentolk  tijdens Rihanna’s superbowloptreden) buigen we ons over hoe toegankelijkheid haar weg vindt binnen ieders artistieke praktijk, of net helemaal niet. Welke keuzes maak je als maker om je voorstelling toegankelijk(er) te maken? Hoe hebben die invloed op je maakproces? Kan je toegankelijkheid oefenen? Wat als je ervoor kiest om een ontoegankelijke voorstelling te maken? 

Deze activiteit is niet publiek toegankelijk.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek