het Theater Festival

© Maya

BREAKFASTCLUB #3

Gouvernement

BREAKFASTCLUB is een intiem treffen met een artistiek voorstel en met elkaar. Tijdens een bijeenkomst op een ongewoon moment en met een hapje of drankje als bindende factor, worden andere manieren van delen, kijken en beleven mogelijk. Het concept van Gouvernement combineert presentatiemomenten van kunstenaars met een gemodereerd  gesprek over de thematieken die de getoonde werken oproepen. In de context van Het TheaterFestival zoomen we in op het expliciete en het seksuele, onder meer naar aanleiding van Dries Verhoeven’s The NarcoSexuals dat op het festival te zien is.

We vertrekken vanuit de korte docu Old Stuff Never Dies (WIP) door Nicky Lapierre & Nour Beetch, waarin de twee in een hoogst gestileerde setting gesprek gaan met een koppel tachtigers over hun seksuele escapades. Vanuit expliciete beelden, gaan we over naar expliciete taal met een tekstuele interventie van filmmaker en schrijver Jori(k) Amit Galama.

Die twee interventies maken plaats voor een gesprek rond de diverse praktijken en ervaringen met het expliciete, zowel vanuit het perspectief van de maker als dat van de toeschouwer. Het publieke gesprek wordt zorgvuldig gemodereerd door maker, performer en auteur Simon Baetens.

BREAKFASTCLUB is een project van Gouvernement gesteund door KAAP, VIERNULVIER, STUK, Campo, De Studio, Het TheaterFestival, Rekto:Verso, Universiteit Gent en De Vlaamse Gemeenschap.

BREAKFASTCLUB is Vincent Focquet, Marie Umuhoza en Nele Keukelier.

binnenkort meer informatie

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek