het Theater Festival

2015 – Een tussentijdse balans

do 10 sep 2015

De PAZ’ers hebben intussen 6 dagen vol theater en PAZ-acties achter de rug. Met nog 3 dagen te gaan, is het tijd voor een tussentijdse balans.

Publiek Aan Zet - host mathilde

Lut Ruwet

“Ik keek vooral uit naar AUGUSTUS ergens op de vlakte. Olympique Dramatique speelde fantastisch! Ik ben de volgende avond nog eens gaan kijken. Je kan nu bijna zeggen dat ik expert ben in de opbouw van de plot, de personages en hun onderlinge verhoudingen. Leuk is vooral dat ik op hier  theatergelijkgezinden tegenkom. Babbelen met mensen over mijn passie, daar geniet ik van! Ik kwam vroeger al naar Het Theaterfestival, maar dit is de eerste keer als vrijwilliger en dat is me goed bevallen.”

Marte Sommen

“Ik vind het vooral fijn dat mensen zo enthousiast zijn over waar wij mee bezig zijn. Wanneer we mensen uitleggen wat de ontvoeringen inhouden en hoe ze kans maken om er eentje te mogen meemaken, proberen ze tijdens de voorstelling de gekste manieren te verzinnen om er zeker uitgepikt te worden. Er was bijvoorbeeld een man die dacht dat hij meer kans zou maken als hij zijn sticker midden op zijn voorhoofd plakte. Ook was het fijn om complimenten te krijgen van mensen uit de theaterwereld over onze acties: het is leuk om weten dat onze ideeën goed worden onthaald.”

Mathilde Leestmans

“Hosten op Het Theaterfestival heeft voor mij geen geheimen meer. Ik ben hier al een heel aantal avonden aanwezig geweest om de mensen te ontvangen en onze PAZ-acties aan hen voor te stellen. Ik heb ook een aantal mensen geïnterviewd over onze activiteiten. Bijna iedereen reageert positief en dat geeft ons zeker de nodige motivatie om hiermee verder te gaan.”

Wat hebben de PAZ-hosts nog in petto voor jou?

Vanavond slaan we voor het eerst onze tenten op in BRONKS, waar we (net zoals in het Kaaitheater) ontvoeringen zullen organiseren en reacties verzamelen. De komende dagen hebben we ook nog een nét-even-anders nabespreking en pop-up performances op het programma in het festivalcentrum. We hopen vooral ook onze publieksmuur nog uit te breiden: het is zowel voor ons als voor de gezelschappen ongelooflijk fijn om jullie reacties te lezen!

www.publiekaanzet.be

Tags: